Hjemmebesøk til alvorlig syke diabetespasienter

Vi har fått tillatelse til å dele noen av dagens historier med dere.

I dag gikk vi inn i et av slumområdene. Vi møtte mennesker i alle aldre, som lider av alvorlige kroniske sykdommer. Diomedes, vår faste farmasøyt, tar Benedicte rundt til husene hvor han vet at vår hjelp trengs mest.

Vi møtte ulike mennesker som lider av diabetes type 1. Dagens yngste pasient var en nydelig 18 år gammel jente fra meget fattige kår. Hun og de andre vi besøkte denne dagen trenger insulin for å overleve, men sliter med å betale for medisinen. Hun er funnet flere ganger på gaten av forbipasserende med alvorlig sukkerforgiftning da hun ikke har hatt nok insulin tilgjengelig.
I et annet hus møtte vi en svært syk bestemor. Hennes diabetes har medført alvorlig nyresvikt og blindhet. Familien bruker alle sine penger på medisin til henne. Men hennes datter i 30-årene har samme sykdom. Hun hadde et skyhøyt blodtrykk og høyt blodsukker, men sier hun ikke har råd til å tenke på seg selv når moren er så syk. Vi har i dag tatt henne inn i programmet slik at hun får gratis medisin.

Vi ga i dag ut blodsukkermålere, resept for et år med insulinbehandling, samt andre medisiner for å behandle følgesykdommer til diabetes.

Uten bidrag fra dere, ville vi ikke ha vært i stand til å se så mange pasienter og absolutt ikke kunne gi medisiner for et helt år.
Så igjen, tusen TUSEN TAKK ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *