P-stav klinikk

Tilbake i Cabarete. Hvor du på en side av hovedgaten finner nydelige strender, luksushoteller og surf i verdensklasse. På den andre siden av gaten, finner du et nabolag hvor over 90% lever i fattigdom. De har et skolesystem uten ressurser, liten tilgang på helsetjenester og en hurtig voksende befolkning. En av de største grunnene til at fattigdommen her går i syklus, er at 40% av jentene blir mødre mens de enda er tenåringer – 28% opplever minst en graviditet allerede i alderen 11-15 år.

I dag holdt vi en gratis prevensjonsklinikk og ble overveldet over å finne en kø av jenter allerede før vi åpnet. Etter helsesjekk og graviditetstest, satt vi inn p-stav på alle. En p-stav gir dem 3 år med sikker prevensjon.
Den yngste jenta var 14, den eldste 21. Flere er allerede mødre, men dette sikrer at de ikke får flere barn og dermed øker sjansen til å få jobb. Det er vanskelig å endre kulturen her nede – men interessen som var i dag – gir oss håp om at vi kan nå mange og forhåpentligvis nå dem før de får barn. Vi tror at ved å styrke jenters mulighet for utdanning – får familiene her nede mulighet for et liv utenfor fattigdom.
Tusen, tusen takk for alle bidragene deres. Uten det ville dette ikke vært mulig ♡


Om flere ønsker å støtte oss med et bidrag, kan dere vippse til meg (90205152), Eivind (40408047) eller velg betal til 131609 The Sofia Program.
Du kan også bli fadder ved å lage en fast overføring til 1503 96 51510 på 80 kr per måned. 80 kr er kanskje ikke mye for oss hjemme, men her gir det to jenter prevensjon og et barn skoleutstyr ♡

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *