Vi åpner husprogrammet vårt

Tusen takk for at dere deler innleggene, gir bidrar og skriver til oss – det er dere som gjør jobben her nede mulig! I dag har vært den tøffeste dagen vi har hatt siden vi begynte å jobbe her nede. Eivind er i gang med sitt husprosjekt og vi har besøkt familier som har søkt om vår hjelp via våre samarbeidspartnere. Det vi så i dag, var et ufattelig behov for hjelp.

Vi har fått lov til å dele historiene med dere.

Først besøkte vi huset til en fisker og hans familie. Hun er hjemme med deres to barn på 2 og 4 år, mens han fisker. For fem år siden ble huset deres ødelagt i en av høststormene og det har tatt inn vann siden. De har verken råd til nytt gulv eller tak, så de har forsøkt å reparere etter beste evne, men tilstanden på huset var helt forferdelig.

Neste hus var like hjerteskjærende. Her var også mannen på jobb når vi kom, mens kona var hjemme og lagde mat. Han har den dårligst betalte jobben som finnes her nede, og får kun betalt 2 av 7 dager. Kona er bare 17 år og allerede mor til to små gutter. Den eldste var litt over 1 år og hadde kroppen full av loppebitt. Han klødde konstant og gikk rundt og smurte seg med et såpestykke for å lindre kløen. Vi ga kløestillende medisin til han og tilbød moren å komme på prevensjonsklinikken og få p-stav til torsdag. Hun var veldig, veldig takknemlig for dette.

Vi besøkte mange flere hus og i alle fant vi familier med vonde historier. En av de som gjør aller mest inntrykk er en 18 år gammel gutt som er helt alene. Moren døde av aids, kun hun 35 år gammel, da var han 14 år. Faren har han aldri truffet. Nå bor han alene, han har ingen utdannelse og ingen jobb. Han får mat av forskjellige bekjente. Husets vegger er laget av papp og pynten er et stort bilde av sin mor. Det lekker vann fra taket, så han sover med plast over seg på natten.

Å renovere hus, kommer til å koste en god del. Men vi ser at det vil bety uendelig mye for disse menneskene og med deres hjelp, kommer vi til å klare det.

Igjen, tusen tusen takk!

(Om flere vil være med å støtte husprosjektet til Eivind, kan dere vippse til han på 40408047, til meg på 90205152 eller velg betal til 131609 The Sofia Program.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *