Vi begynner allerede å se fantastiske resultater

Mandag var tøff, i dag var fantastisk fin. Vi har vært på hjemmebesøk til flere av pasientene som vi tok inn i programmet vårt i sommer. Og det er helt rørende å se hvor mye bedre de har fått det allerede!

Husker dere jeg fortalte at jeg fjernet en 11. finger på en liten gutt? Han heter Pinguilo og er en haitisk gutt på snart fem år. Vi har møtt han hvert år fra han var 1. Han bor i et skur med stor søskenflokk og en syk mor. Far arbeider fra morgen til natt for å kunne ta vare på familien. Men de bor veldig kummerlig og spiser kun litt ris hver dag. Han ble ertet av de andre barna for sin 11. finger og i fjor fjernet jeg den rett før jeg dro hjem. Var spent på om han kom til å løpe vekk når han så oss (lokalbedøvelse i en finger er VONDT) – men han kom løpende mot oss og slang seg rundt halsen og ville ikke slippe. Viste hele tiden stolt frem hånden sin☺️
Men, han har ikke vokst noe særlig siste året og vi er bekymret for ernæringen hans. Så vi har bestemt oss for å gi han og familien matkuponger frem til neste sommer – og deretter gi han skolebøker og sørge for kan begynne på skole i august.

Husker dere Rosa? En 33 år gammel kvinne som tok vare på sin syke mor, mens hun selv hadde et skyhøyt blodtrykk og begynte å få nedsatt syn? Hun ønsket ikke bruke penger på seg selv, når moren trengte det så sårt. Med de fire medisinene hun får fast via programmet, har hun nå helt stabilt blodtrykk og blodsukker – og øynene er mye bedre. Hun smilte hele tiden mens vi var der.

Og Dany, med inflammatorisk tarmsykdom som gjorde at han ikke fikk i seg næring? Han raste ned i vekt og klarte ikke jobbe når vi tok han inn i programmet i fjor. Nå har han fått pentasabehandling og steroider, samt vitaminer. Han har lagt på seg, har normal blodprosent og er tilbake i jobb. Han kommer mest sannsynlig til å få tilbakefall på et tidspunkt, men da ligger det ny kur klar til han på apoteket. Han og hans familie er ubeskrivelig takknemlige.

Og Melissa? Den 18 år gamle jenta med diabetes som ofte fikk «sukkersjokk» da hun ikke hadde råd til insulin. Hun fikk både blodsukkerapparat og insulin av oss. Nå kan hun bruke pengene på skole istedet og er flyttet til nabobyen for å gå på skole der. Hun kommer hver måned hit og henter medisinen hun får gjennom programmet. Vi har nå også tatt inn en ny 16 åring med diabetes i programmet og håper hun går samme vei som Melissa 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *