Noen av barna i medisinprogrammet

Tilbake i vår andre verden🏝 Sol, vind og varme gir gode økter på vannet og en etterlengtet time out i et travelt liv. Men det som virkelig gjør det godt å være her – er å møte de menneskene vi hjelper og se resultatene av jobben vi gjør med hjelp fra dere.

Idag har jeg vært på hjemmebesøk hos flere av pasientene i Sofiaprogrammet, sammen med min mor som er sykepleier og min svigerinne som er lege. Det er ubeskrivelig godt å se hvor stor forskjell medisinene fra Norge utgjør og rørende å se hvor takknemlige pasientene er. Astmabarna har fått et helt nytt liv og kan nå være på skolen og leke som barn skal. Pasientene med epilepsi er ansfallsfrie på medisinen vi har med – og dette gjør en uendelig forskjell hos disse menneskene.

Samtidig er det enda tøft for noen. E. er en ung mann som ble født med en nyre og som 25 åring var det så lite funksjon av den siste nyren, at han måtte begynne i dialyse. Han reiser inn til en større by flere ganger pr uke. Nå har blodårene som brukes til dette gått tett og armen hans har svulmet opp til mer enn det dobbelte. Han trenger sårt en operasjon for å få fjernet dette blodkaret, men det har han ikke råd til. I morgen skal vi få pris fra et stort sykehus her og vi håper at vi kan hjelpe han med dette.

Besøket til lille, nydelige J.A som vi fant i et falleferdig hus i sommer, gjør stort inntrykk. En ung mor fikk to tvillinger for seks år siden. En dør rett etter fødsel, den andre har ikke språk, kan ikke gå og sitter på sin mors fang hele dagen. Hun ante ikke hva han feiler og ba om vår hjelp sist. Vi har sendt han på et barnesykehus her nede og han har fått god medisin for sin epilepsi. Men enda er moren uviss om at dette er et syndrom og at han aldri blir frisk. Sånne samtaler og hvordan man samtidig kan gi håp og hjelpe med det vi kan, er utfordrende. Samtidig ser vi at de tingene vi kan hjelpe henne med, gir de to et bedre og mer verdig liv. Og dette gir henne håp i en veldig tøff hverdag.

Det er nok flere som mener at denne typen hjelpearbeid ikke nytter, da det hjelper så få. Men de menneskene vi hjelper i denne delen av Sofiaprogrammet, har et helt nytt liv pga medisinene fra Norge og vi er veldig takknemlige for at bidragene fra dere gjør dette mulig ❤️

Det er veldig lite som skal til for å gjøre store forskjeller her. Du kan vippse til Benedicte på 90205152, eller til Sofiaprogrammet på Vipps Da velger du «betal til» 131609. Vår konto er 15039651510 dersom flere har lyst og mulighet til å hjelpe oss 🙏🏻

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *