Hvordan velger vi mennesker vi hjelper?

Husker dere den syke moren som er alene med tre barn og bodde i et hus som tok inn vann? Dattera satt med oppvasken utenfor huset første gang vi traff de.. Med hjelp fra Sørmegleren og faddere fra Sofiaprogrammet, har vi fått mulighet til å bygge et tett hus til de med innendørs toalett og dusj, to soverom, kjøkken og stue. Huset er helt tørt gjennom høststormene og moren kan bruke de få pengene hun har på barnas skolegang i stedet for bo. Hun er ubeskrivelig takknemlig og det vesle huset til 45000 kroner var virkelig blitt superfint ❤️

Mange spør oss hvordan vi velger hvem som skal få hjelp fra Sofiaprogrammet. Det foregår slik:

* Alle kvinner som ønsker prevensjon, får det gratis av oss. Det betyr ingenting om jentene er illegale innvandrere fra Haiti, disse får normalt ikke hjelp av andre organisasjoner, men vi stiller ingen spørsmål om slikt. Vi har nå over 250 jenter i programmet

* Vår farmasøyt vet om pasientene her som har en kronisk sykdom og ikke har råd til sine faste medisiner. Alle får støtte fra oss når de ikke har råd til sin medisin. Vi har nå over 30 pasienter som får daglig medisin

* Alle barn som ikke har råd til sekk og skolebøker, får det av oss. I år er det over hundre barn som skal få utstyr i før skolestart! 150 har allerede fått

* Men ikke alle kan få et nytt hus… Så her er det de aller fattigste familiene som prioriteres. Eneste kriterie er at de må eie grunnen vi bygger huset på. Nacho, vår gode venn og lokale leder av Sofiaprogrammet, kjenner til alle familiene her og vet hvem som er neste i køen til enhver tid. Sakte, men sikkert, hjelper vi en etter en. Et hus koster ca 45000 og Sofiaprogrammet har nå bygget 10 hus!

Om dere vil hjelpe oss å la programmene vokse videre, er vi veldig takknemlige for om dere vippser til meg på 90205152 eller til Sofiaprogrammet på 131609. Alt går uavkortet til programmene, vi har ingen administrasjonskostnader🙏🏻❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *