Barn som sårt trenger medisin

Det er mange glade historier i Sofiaprogrammet, blant annet denne gutten på 12 år som har fått et helt nytt liv etter 1 år med enkel astmamedisin fra oss.

Men det er også mennesker som er vanskeligere å hjelpe. Det er spesielt to barn som vi har bekymret oss over det siste året. En jente med diabetes type 1 og blodsukkerverdier som nesten ikke har vært til å tro. Hver gang jeg har besøkt henne har hun hatt over 25 i blodsukker – det skal normalt være under 6 utenom måltider! En norsk ungdom ville fått tilbud om automatiserte apparater og få lest blodsukkerkurvene sine på iPhonen sin. Mens her er en jente som aldri hadde sett et blodsukkerapparat før hun traff oss og som kun får én type insulin. Her brukes nemlig ikke måltidsinsulin. Jeg har forsøkt – men hun klarer ikke styre det og det er lite hjelp å få – da det ikke er tradisjon for det.

Den andre er en 14 år gammel gutt med en svært alvorlig astma. Han har hatt astma siden han var bitteliten, men han har aldri tatt et pusteprøve eller vært undersøkt av en lungelege. Han bor også i et skur som tar inn vann og det fuktige miljøet gjør alt verre.

Så i går tok jeg med meg begge i bilen og kjørte til en større by med et stort sykehus. Begge ble undersøkt grundig, tok flere tester, blodprøver og røntgen. Vi er veldig lettet – for vi er helt sikre på at sammen med disse spesialistene og ved å bygge et nytt hus til gutten med astma, skal vi klare å gi disse to ungdommene et nytt liv❤️

Tusen, tusen, tusen takk for at dere gir oss mulighet til å gjøre dette🙏🏻🙏🏻 Om flere vil bidra, kan dere vippse meg på 90205152, Sofiaprogrammet på 131609 eller bruke kontonummer 15039651510. Med en fast overføring på 80 kr i måneden, kan du bli fadder i Sofiaprogrammet. I Norge er det ikke alltid vi merker om 80 kr forsvinner hver måned – men her vil det gi skoleutstyr og prevensjon til flere barn og ungdommer – eller månedlig medisin til våre kronisk syke barn, ungdom og voksne❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *