Vi bygger og restaurerer 3 (!) hus

I dag har vi fått overrekke helt fantastiske nyheter på grunn av dere!

Vi besøkte Angel Luis – gutten som er helt alene etter moren døde – og fiskerfamilien med to barn på 2 og 4 år som bor i et hus som konstant er fullt av vann – for å fortelle de at vi med hjelp fra våre norske givere, skal bygge nye hus til de begge to!!

Det blir små hus, men med en god kvalitet som klarer høststormene her nede. De får høy grunnmur, malte trehus med vinduer og solide blikktak. De får gulv, elektrisitet og innedo. Vi betaler materialene og håndverkerne – og våre samarbeidspartnere her nede kontrollerer hele prosessen. Selv må de bidra med eventuelle ledige hender de har av venner og familie som ikke er i arbeid. Totalt vil det koste 43000 norske kr pr hus. For de her nede er dette en formue og noe de aldri hadde håp om å kunne klare på egen hånd. De smilte hele tiden og takket igjen og igjen og igjen og igjen.

Så gikk vi videre til Kathrin – 17 åringen som bor i et hus med sine to små babyer uten gulv og med et usikret, farlig elektrisk system – for å fortelle at vi skal restaurere huset deres for 20000 kr. Vi hadde også med medisiner til barnet hennes og sjekket at det var gått fint med henne etter p-staven hun fikk på torsdag. Hun er så uendelig takknemlig for alt.

Å få lov til å gi så gode nyheter til et menneske som har opplevd så mye vondt i sitt liv – gjør virkelig noe med oss ♡♡♡

Tusen tusen tusen takk for at dere gjør dette mulig!

Vi har nå:
– Nesten 100 jenter i prevensjonsprogrammet
– 17 kronisk syke voksne og barn som får medisin på årsbasis
– 120 barn har fått skoleutstyr
– Og nå bygger vi og restaurerer tre hus (!) til mennesker som virkelig trenger det

Alt dette er takket være dere – vi er helt overveldet over hva vi har får til sammen!

Vi gleder oss til fortsettelsen og håper dere fortsatt vil dele innleggene og gi støtte til programmene våre! Vipps til 90205152 eller bli fadder ved å overføre 80 kr i måneden til 1503 96 51510. Man kan også bruke pay pal til donation@sofiaprogram.com.
Vi har ingen administrasjonskostnader, alt går uavkortet til de som trenger det ♡

Vi begynner allerede å se fantastiske resultater

Mandag var tøff, i dag var fantastisk fin. Vi har vært på hjemmebesøk til flere av pasientene som vi tok inn i programmet vårt i sommer. Og det er helt rørende å se hvor mye bedre de har fått det allerede!

Husker dere jeg fortalte at jeg fjernet en 11. finger på en liten gutt? Han heter Pinguilo og er en haitisk gutt på snart fem år. Vi har møtt han hvert år fra han var 1. Han bor i et skur med stor søskenflokk og en syk mor. Far arbeider fra morgen til natt for å kunne ta vare på familien. Men de bor veldig kummerlig og spiser kun litt ris hver dag. Han ble ertet av de andre barna for sin 11. finger og i fjor fjernet jeg den rett før jeg dro hjem. Var spent på om han kom til å løpe vekk når han så oss (lokalbedøvelse i en finger er VONDT) – men han kom løpende mot oss og slang seg rundt halsen og ville ikke slippe. Viste hele tiden stolt frem hånden sin☺️
Men, han har ikke vokst noe særlig siste året og vi er bekymret for ernæringen hans. Så vi har bestemt oss for å gi han og familien matkuponger frem til neste sommer – og deretter gi han skolebøker og sørge for kan begynne på skole i august.

Husker dere Rosa? En 33 år gammel kvinne som tok vare på sin syke mor, mens hun selv hadde et skyhøyt blodtrykk og begynte å få nedsatt syn? Hun ønsket ikke bruke penger på seg selv, når moren trengte det så sårt. Med de fire medisinene hun får fast via programmet, har hun nå helt stabilt blodtrykk og blodsukker – og øynene er mye bedre. Hun smilte hele tiden mens vi var der.

Og Dany, med inflammatorisk tarmsykdom som gjorde at han ikke fikk i seg næring? Han raste ned i vekt og klarte ikke jobbe når vi tok han inn i programmet i fjor. Nå har han fått pentasabehandling og steroider, samt vitaminer. Han har lagt på seg, har normal blodprosent og er tilbake i jobb. Han kommer mest sannsynlig til å få tilbakefall på et tidspunkt, men da ligger det ny kur klar til han på apoteket. Han og hans familie er ubeskrivelig takknemlige.

Og Melissa? Den 18 år gamle jenta med diabetes som ofte fikk «sukkersjokk» da hun ikke hadde råd til insulin. Hun fikk både blodsukkerapparat og insulin av oss. Nå kan hun bruke pengene på skole istedet og er flyttet til nabobyen for å gå på skole der. Hun kommer hver måned hit og henter medisinen hun får gjennom programmet. Vi har nå også tatt inn en ny 16 åring med diabetes i programmet og håper hun går samme vei som Melissa 🙂


P-stav klinikk

Tilbake i Cabarete. Hvor du på en side av hovedgaten finner nydelige strender, luksushoteller og surf i verdensklasse. På den andre siden av gaten, finner du et nabolag hvor over 90% lever i fattigdom. De har et skolesystem uten ressurser, liten tilgang på helsetjenester og en hurtig voksende befolkning. En av de største grunnene til at fattigdommen her går i syklus, er at 40% av jentene blir mødre mens de enda er tenåringer – 28% opplever minst en graviditet allerede i alderen 11-15 år.

I dag holdt vi en gratis prevensjonsklinikk og ble overveldet over å finne en kø av jenter allerede før vi åpnet. Etter helsesjekk og graviditetstest, satt vi inn p-stav på alle. En p-stav gir dem 3 år med sikker prevensjon.
Den yngste jenta var 14, den eldste 21. Flere er allerede mødre, men dette sikrer at de ikke får flere barn og dermed øker sjansen til å få jobb. Det er vanskelig å endre kulturen her nede – men interessen som var i dag – gir oss håp om at vi kan nå mange og forhåpentligvis nå dem før de får barn. Vi tror at ved å styrke jenters mulighet for utdanning – får familiene her nede mulighet for et liv utenfor fattigdom.
Tusen, tusen takk for alle bidragene deres. Uten det ville dette ikke vært mulig ♡


Om flere ønsker å støtte oss med et bidrag, kan dere vippse til meg (90205152), Eivind (40408047) eller velg betal til 131609 The Sofia Program.
Du kan også bli fadder ved å lage en fast overføring til 1503 96 51510 på 80 kr per måned. 80 kr er kanskje ikke mye for oss hjemme, men her gir det to jenter prevensjon og et barn skoleutstyr ♡